Beleid Doorverwijzing

Laatste versie: 15 september 2017

Een stress en burn-outcoach stelt nooit diagnoses. Bij spanningsklachten sturen wij de coachee altijd eerst langs bij uw huisarts of de bedrijfsarts. Deze sluit eerst medische oorzaken uit, hij of zij stelt de diagnose, geeft mogelijk advies over voedingssupplementen, over beter slapen  en geeft een advies over de best passende vorm van begeleiding.

De coach begeleidt naast de behandeling van de arts: het is nooit een vervanging van opvolging door de arts.

Bij ongecompliceerde spanningsklachten of ongecompliceerde burn-out (zonder depressie of ander onderliggend psychisch lijden) is de stress en burn-outcoach een prima keuze.

Bij gecompliceerde spanningsklachten, of burn-out met depressie, of ander onderliggend psychisch lijden, alcoholmisbruik, trauma’s, of als er in de begeleiding na 3 a 4 gesprekken geen verbetering optreedt, dan is de klinisch psycholoog of psychiater de enige verantwoorde keuze.

Akkoordverklaring Beleid Doorverwijzing